ȘARPANTĂ INDUSTRIALIZATĂ

ȘARPANTĂ INDUSTRIALIZATĂ – FAP (FERME DE ACOPERIȘ LEMN PREFABRICATE): 90% ÎN ATELIER, 10% ÎN ȘANTIER

➜ Structurile din lemn realizate cu tehnologia Sudura Lemnului respectă cele mai înalte standarde de calitate și rezistență, conform normativelor în vigoare. Realizarea în fabrică a structurilor din lemn optimizează materialele folosite și reduce semnificativ costurile finale.
➜ Șarpanta industrializată se mai numește și șarpantă inginerească, deoarece toate detaliile și elementele structurale din lemn sunt calculate individual, în funcție de zona climatică (zăpadă, vânt), încărcarea permanentă (tipul învelitorii) și clasa de exploatare a construcției.
ȘARPANTĂ INDUSTRIALIZATĂ

AVANTAJE

➜ Rezistentă, sigură, ușoară, zveltă, mai spațioasă decât șarpanta clasică (nu are popi, pane, cosoroabe și stâlpi);
➜ Raport calitate-preţ superior față de șarpanta tradițională (dulgherească);
➜ Costul final este cunoscut încă din etapa de proiectare;
➜ Poate înlocui cu succes placa din beton armat a ultimului nivel, acolo unde soluția permite; talpa inferioară a grinzii cu zăbrele constituie planșeul construcției, fiind calculată conform încărcărilor permanente și utile;
➜ Se execută în fabrică sau atelier, din cherestea de rășinoase, clasa de rezistență C24, cu umiditate de maxim 18%, conform proiectului DDE, avizat și verificat de către ingineri structuriști de specialitate;
➜ Timp redus de execuție și montaj;
➜ Se plătește ce se comandă, pierderile și risipa de material lemnos sunt diminuate la maxim;
➜ Materialele folosite și procesul de producție al proiectului respectă cu strictețe prescripțiile MiTek și standardul european EN 14250 cu privire la producerea de structuri prefabricate din lemn asamblate cu plăci multicui.
FABRICARE, MANIPULARE, MONTAJ

MAI PUȚIN ÎN ȘANTIER – MAI MULT ÎN ATELIER

➜ Debitarea elementelor din lemn se realizează în conformitate cu desenele tehnice de producție, cu ajutorul circularelor cu comandă numerică ( CNC ) sau semiautomate;
➜ Îmbinarea nodurilor grinzilor cu zăbrele se realizează cu plăci multicui fixate prin  presare (nu cu ciocanul), cu prese hidraulice, forța minimă de presare 20 tone;
➜ Fermele (grinzile cu zăbrele) sunt proiectate și prefabricate ținând cont de dimensiunile maxime de transport și condițiile de acces la amplasamentul construcției;
➜ Montajul – manipularea se poate efectua manual pentru ferme cu deschidere de până la 15m (aprox. 120 Kg/4 muncitori), peste 15 m cu ajutorul sistemelor de liftare sau mai mulți muncitori, după caz.
ȘARPANTĂ INDUSTRIALIZATĂ

AVANTAJE PENTRU CONSTRUCTORI

➜ Timp redus de montaj;
➜ Realizați profituri mari într-un timp scurt;
➜ Număr redus de muncitori (dulgheri, montatori etc.);
➜ Zero timp alocat aprovizionării materialului lemnos;
➜ Garanția că după montajul din șantier suprafețele sunt identice cu cele din proiectul DDE, fără cantități suplimentare la învelitoare, saceac, pazie etc.;
➜ Se elimină paza din șantier, fermele sunt voluminoase, greu de sustras comparativ cu cheresteaua de rășinoase (grinzi, popi, căpriori etc.).

AVANTAJE PENTRU PROIECTANȚI

➜ Timp redus în proiectare;
➜ Suport tehnic și consultanță în elaborarea proiectelor complexe;
➜ Garanția lucrului bine făcut de către producător și montator;
➜ Șarpanta executată 100% în conformitate cu proiectul de arhitectură;
➜ Detaliile de execuție și montaj sunt respectate cu strictețe de constructor (șarpanta prefabricată se montează asemenea unor piese de LEGO);
➜ Producătorii pot oferi gratuit proiectul tehnic de execuție, dacă șarpanta se execută industrializat.
ȘARPANTĂ INDUSTRIALIZATĂ

AVANTAJE CLIENT FINAL

➜ Calitate, siguranță și rezistență la cutremure până la 8 grade Richter;
➜ Clientul plătește ce comandă, nu și furturile sau pierderile de material lemnos din șantier;
➜ Economie de materiale la dimensionarea fundației și structura pereților (beton și fier beton, săpătură, zidarie, centuri etc.) întrucât șarpantele industrializate sunt mai ușoare cu aprox. 50% față de cele dulgherești, datorită folosirii secțiunilor optime de lemn (grosime, lățime);
➜ Mai mult spațiu de locuit (în cazul mansardelor) sau depozitare, șarpantele industrializate nu au popi, stâlpi, scaune, etc.;
➜ Preț competitiv față de șarpanta dulgherească, cu condiția să se respecte toate detaliile clasice de execuție și montaj (cepuire, chertare, bulonare, eclisare, etc.), iar lemnul să fie uscat maxim 18%.
REALIZĂM IMPOSIBILUL

TOATE FORMELE STRUCTURALE SUNT POSIBILE

Programele de proiectare și calcul structural, împreună cu tehnologia de fabricare Sudura Lemnului, oferă flexibilitate arhitecților și producătorilor, în realizarea oricăror forme de șarpantă, cu ajutorul grinzilor cu zăbrele (FAP-ferme acoperiș prefabricate):

➜ În plan înclinat – una sau mai multe ape;
➜ În plan orizontal tip terasă;
➜ Șarpantă curbată;
➜ Turle și cupole din lemn;
➜ Domuri geodezice;
➜ Cofraje pentru infrastructură rutieră, poduri, pasaje, galerii de metrou, tuneluri, etc.

ȘARPANTA TRADIȚIONALĂ DULGHEREASCĂ

Șarpanta Tradițională Dulgherească este acea șarpantă care se realizează din căpriori, pane, scaune, cosoroabe, etc.
Este tipul de șarpantă care înglobează manoperă excesivă, majoritatea elementelor componente fiind debitate, chertate, cepuite la fața locului.

Totodata, elementele componente ale șarpantei tradiționale se pot realiza și în atelier, doar de catre companiile care dețin tehnologia necesară frezarii lemnului. Această soluție este recomandată în situația în care lemnul structural este la vedere (aparent).

Consumul de material lemnos pentru șarpanta tradițională, calculat la suprafața de învelitoare este cu 150% mai mult față cel de la șarpanta industrializată.

Pierderile de material lemnos pot atinge chiar și 25% atunci când lemnul este aprovizionat la lungimi standard de 4m.

Este în general o șarpantă alcătuită din secțiuni mari de lemn, cu o greutate ridicată, care generează un consum suplimentar de fier și beton la centuri și fundație.

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ ESTE SOLUȚIA OPTIMĂ PENTRU ORICE TIP DE CONSTRUCȚIE!

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ INGINEREASCĂ

Șarpanta Industrializată Inginerească este numită și șarpantă spațială. Aceasta este realizată în sistem grinzi cu zăbrele din lemn în unități de producție specializate, care utilizează programe dedicate de proiectare și tehnologii moderne de îmbinare a lemnului, respectiv elemente de asamblare de tip plăci multicui sau Posi Strut, aplicate cu ajutorul preselor hidraulice. Consumul de material lemnos pentru șarpanta spațială la suprafața de învelitoare este cuprins între 0,06-0,075mc/mp, față de 0,15-0,2mc/mp la șarpanta tradițională. Este o șarpantă ușoară, zveltă, care permite realizarea unor deschideri mari, până la 35 m, fără reazeme intermediare. Având greutate redusă, acest tip de șarpantă contribuie substanțial la reducerea cantităților de fier și beton din fundație și din centurile de beton. Șarpanta inginerească permite repartizarea uniformă a greutății, atât pe centuri, cât și pe placa de beton.

AVANTAJE:
➜ Pierderile de material lemnos nu depășesc 5%;
➜ Timp de execuție redus cu până la 50% comparativ cu șarpanta clasică;
➜ Lemnul structural este clasa de rezistență C24, cu umiditate maximă de 18%;
➜ Organele de asamblare moderne, cu certificare CE, înlocuiesc organele de asamblare tradiționale învechite (mustățile din sârmă, scoabele și cuiele clasice dulgherești).

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ – INGINEREASCĂ = CONSUM REDUS DE MATERIAL LEMNOS ȘI MANOPERĂ!

Mai jos vă prezentăm o analiză de cost a celor 2 variante de șarpantă, la care s-au respectat cu strictețe proiectele DDE, clasele de rezistență ale materialului lemnos și modul de aplicare a organelor de asamblare.

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ INGINEREASCĂ ESTE GARANȚIA LUCRULUI BINE FĂCUT! PRODUCĂTORII ȘI MONTATORII AU UN ȚEL COMUN, MULȚUMIREA CLIENTULUI FINAL!

Fermă de mansardă

Montaj macara șarpante acoperiș

Montaj macara șarpante acoperiș

Montaj macara șarpante acoperiș

Montaj macara șarpante acoperiș

Montaj macara șarpante acoperiș