SPAȚIUL NECESAR

HALA DE PRODUCȚIE

Procesul de fabricare a șarpantelor și structurilor din lemn industrializate prin afacerea Sudura Lemnului este unul simplu și profitabil. Datorită tehnologiei bine puse la punct, afacerea nu implică personal numeros, începând din faza de proiectare, până în faza de livrare și montaj.

Hala de producție trebuie să aibă o deschidere de minim 7 metri și o înălțime de minim 3,5 metri. Suprafața construită începe de la 100-200 mp pentru productivitate mică și peste 500 mp pentru productivitate medie și mare.

Mai multe informații despre afacerea Sudura Lemnului, fluxul tehnologic, productivitate (mică, medie, mare), rentabilitate, profit, etc. vi le putem oferi la cerere.

AFACEREA SUDURA LEMNULUI – FABRICA DE ȘARPANTE

MAȘINI – UTILAJE

➜ Circulare de retezat de mare precizie cu comandă numerică CNC sau manuale + sistemul de aspirare rumeguș (exhaustare);
➜ Prese hidraulice într-o gamă foarte variată pentru toate tipurile de îmbinări, începând de la prese simple de 20 tone până la prese profesionale, inclusiv prese CNC 170 tone forță presare;
➜ Mese fluture pentru fabricarea pereților din lemn FRAMING;
➜ Instalație, cuvă tanc de tratare lemn prin imersie;
➜ Compresor aer până la 10 bari;
➜ Motostivuitor (încărcător) 1,5 – 3,5 tone;
➜ Capsatoare pneumatice (pistoale de împușcat cuie, agrafe și capse W);
➜ Accesorii de manipulare (cărucioare, electro-palane, poduri rulante, etc.).

ȘCOLARIZARE PERSONAL

TRAINING PROIECTARE

➜ Oferim training de specialitate pentru ingineri sau tehnicieni proiectanți;

➜ Sudura Lemnului asigură training de specialitate, la sediul său sau la sediul beneficiarului;

➜ În procesul de producție, se impune să aveți propriul proiectant, care să realizeze proiectarea tehnologică, proiectul DDE în urma planurilor de șarpantă puse la dispoziție de arhitecți.

ȘCOLARIZARE PERSONAL

MUNCITORI PRODUCȚIE

➜ 4-7 muncitori calificați/necalificați (dulgheri), cu un minim de experiență în construcții. Pot fi și tineri absolvenți de liceu sau școli de meserii;

➜ Muncitorii vor fi instruiți la locul de muncă de specialiștii Sudura Lemnului, să citească planurile de execuție și să opereze pe circulare cu comandă numerică CNC și pe instalațiile de presare a plăcilor multicui și POSI STRUT.

MATERIA PRIMĂ – FLUX TEHNOLOGIC

MATERIAL LEMNOS

➜ Lemnul – Cherestea de rășinoase clasă de rezistență C24 și umiditate maxim 18%; ➜ Sudura Lemnului recomandă să vă aprovizionați cu material lemnos de la producători consacrați care dețin instalații de debitare și uscare profesionale; ➜ Secțiunile uzuale, folosite la fabricarea fermelor, pereților și planșeelor, au grosimi între 35-65 mm și lățimi de la 60-250 mm.
MATERIA PRIMĂ – FLUX TEHNOLOGIC

ORGANE DE ASAMBLARE

Sistemele de fixare și organele de asamblare de tip plăci multicui sunt produse și furnizate de compania MiTek într-o gamă diversificată.
Plăcile multicui sunt certificate CE. Dimensionarea lor conform Anexelor Naționale și Eurocod 5 se efectuează cu programul Pamir, în funcție de solicitarea din nodurile de îmbinare a grinzilor cu zăbrele din lemn.
DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS

DEBITARE MANUALĂ

Debitarea – retezarea elementelor din lemn se face cu ajutorul unui circular unghiular cu reglare manuală.

Toate dimensiunile de tăiere sunt trasate manual după desenele de producție, utilizând metrul de tâmplărie, ruletă de măsurat, raportorul sau masa gradată din dotarea circularului.
Fiecare reper trebuie numerotat – inscripționat manual, conform codului de tăiere de pe desen.

DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS

DEBITARE AUTOMATĂ

Cu circulare de retezat de tip CNC, debitarea se face în mod automat. Fișierele de producție sunt generate de programele de proiectare PAMIR și Wood Engine pentru structurile din lemn.

Fișierele de producție (dimensiuni, secțiuni, unghiuri de tăiere etc.) se pot descărca manual sau prin Internet, în calculatorul mașinii.

Sarcina operatorului este doar să alimenteze utilajul cu lemn și să acceseze comenzile acestuia.

AFACEREA Sudura Lemnului – FABRICA DE ȘARPANTE

TRATAREA LEMNULUI

Lemnul utilizat în construcții pentru șarpante și alte structuri din lemn, trebuie să fie uscat și tratat. Umiditatea lemnului trebuie să fie maxim 25%, pentru a absorbi eficient soluția de tratare.

Tratarea lemnului (ignifug, fungicid, etc.) se poate efectua prin mai multe metode și cu substanțe diferite, în funcție de clasa de exploatare. Cele mai eficiente metode sunt prin imersie sau autoclavizare (presiune substanță în vid), care asigură tratarea lemnului în profunzime, pe toate fețele.

Varianta prin pulverizare nu asigură tratamentul lemnului la îmbinări.

FABRICA DE ȘARPANTE

PRESAREA „SUDURA LEMNULUI”

După debitare și tratare, urmează poziționarea elementelor din lemn pe mesele de presare, conform planurilor de proiectare și producție.

Pentru asigurarea unei presări eficiente a plăcilor multicui în nodurile grinzii cu zăbrele, elementele din lemn se fixează pe mesele de presare cu ajutorul unor dispozitive de strângere.

Plăcile multicui se presează simultan pe ambele fețe ale grinzii cu zăbrele.

FABRICA DE ȘARPANTE

EVACUARE ȘI TRANSPORT

După presare, urmează evacuarea fermelor, care poate fi facută manual (cărucioare) sau automatizat (transportoare cu role, poduri rulante). Acestea pot fi depozitate sau încărcate direct în mijlocul de transport și expediate în șantier, în vederea efectuării montajului.

Costurile de manipulare și transport nu influențează foarte mult prețul șarpantei (maxim 1,5 euro/mp până la o distanță de 500 km). Se pot transporta aproximativ 400-600 mp acoperiș tip grindă cu zăbrele, în funcție de tipul de șarpantă, inclusiv toate organele de asamblare, contravântuiri și distanțieri din lemn.