ZĂBRELE METALICE POSI-STRUT

POSI-STRUT

ZĂBRELE METALICE MULTICUI

 

Posi-Strut sunt zăbrele din oțel galvanizat prevăzute cu dinți metalici multicui rezultați prin ambutisare.

➜ Au greutate redusă, pot asigura realizarea de planșee pentru construcții rezidențiale, industriale, etc. cu o deschidere de până la 8,5 m fără reazem intermediar;
➜ De asemenea, este o grindă robustă, care nu transmite vibrații;
➜ Zăbrelele metalice sunt realizate din fâșii de tablă din oțel pre-galvanizat S250GD+Z275 NAC/MAC/MBC sau S350GD+Z275 NAC/MAC/MBC, conform EN10143:2006 și EN 10346:2009, stratul de zinc fiind de minim 275 g Zn/m2. Grosimea tablei folosită la fabricarea zăbrelelor este de 1 mm.

POSI-STRUT

DIMENSIUNI DISPONIBILE

Zăbrelele metalice sunt disponibile în 6 mărimi standard:

➜ PS8 (204 mm înălțimea totală a grinzii, 108 mm înălțime liberă între tălpile de lemn);
➜ PS9N (227 mm înălțimea totală a grinzii, 131 mm înălțime liberă între tălpile de lemn);
➜ PS10N (255 mm înălțimea totală a grinzii, 159 mm înălțime liberă între tălpile de lemn);
➜ PS12N (306 mm înălțimea totală a grinzii, 210 mm înălțime liberă între tălpile de lemn);
➜ PS14N (375 mm înălțimea totală a grinzii, 279 mm înălțime liberă între tălpile de lemn);
➜ PS16N (423 mm înălțimea totală a grinzii, 327 mm înălțime liberă între tălpile de lemn).

CUM SE APLICĂ POSI-STRUT

Zăbreaua metalică POSI-STRUT se aplică numai prin presare cu ajutorul unor prese hidraulice speciale.
ESTE INTERZISĂ APLICAREA PRIN LOVIRE CU CIOCANUL SAU CU ALTE OBIECTE!
Presarea zăbrelei pe tălpile din lemn ( talpă superioară – inferioară) se efectuează printr-o singură operație (o singură presare) în cele 3 puncte unde se regăsesc dinții metalici.
Producătorii parteneri Sudura Lemnului dețin astfel de instalații de presare.

ÎNĂLȚIMEA GRINZILOR CORESPUNDE SECȚIUNILOR DE LEMN DE 48 MM.

PLANȘEE POSI-FLOOR

GRINZILE POSI JOIST

Majoritatea proiectanților din Europa, în special din Marea Britanie, au înlocuit în proiectele rezidențiale plăcile grele din beton armat, acolo unde soluția permite, cu planșee ușoare prefabricate.

POSI JOIST reprezintă grinda realizată prin îmbinarea a 2 (două) tălpi de lemn (talpa superioară și inferioară) cu zăbrelele metalice POSI STRUT,  iar planșeul în ansamblu se numește POSI-FLOOR, care formează planșeul sau terasa pentru orice tip de construcție ( rezidențială, industrială, agricolă, etc).

POSI JOIST este combinația perfectă între greutatea redusă a lemnului și rezistența zăbrelei metalice POSI STRUT. Aceste grinzi sunt destinate  fabricării  de planșee,  cât și a căpriorilor de tip X Rafter din componența șarpantelor industrializate.

Au greutate redusă și eficiență ridicată în comparație cu produse similare cum ar fi:

➜ grinzi din lemn ecarisat, lamelar încleiat;

➜ grinzi cu tălpi din lemn și inimă din OSB sau alte materiale.

Posi-Joist, datorită rezistenței sale la deschideri mari fără reazeme intermediare, oferă flexibilitate la transformarea halelor existente cu înalțime mare, în spații pe mai multe niveluri cu diferite destinații (birouri, spații comerciale, de locuit etc.).

Traseele pentru toate instalații sunt deja pregătite. Un mare avantaj este că aceste grinzi permit introducerea tuturor instalațiilor în interiorul planșeului. Astfel, facilitează accesul pentru mentenanță și servisare în zona tehnică a traseelor de cabluri și tubulatură.

Posi-Joist are un avantaj clar în contextul creșterii nevoilor de sisteme pentru Ventilație Mecanică și Recuperare a Căldurii (MVHR – Mechanical Ventilation and Heat Recovery) pentru locuințele și construcțiile eficiente energetic și pentru cele pasive. Posi-Joist asigură soluția perfectă și simplă pentru realizarea sistemului de ventilație, care nu este posibilă la alte produse alternative.

➜ Conectorii metalici fac parte din categoria “organe de asamblare pentru construcții și șarpante din lemn”;

➜ Sunt utilizați de către producători în unități de producție la fabricarea fermelor din lemn pentru șarpante și structuri industrializate;

➜ Se aplică doar prin presare cu prese hidraulice speciale;

➜ Este interzisă aplicarea prin lovire (ciocan sau alte obiecte);

➜ Dimensionarea plăcilor multicui se realizează numai cu programe specializate de calcul structural;

➜ Producătorii de șarpante și case pe structură din lemn au ingineri proiectanți specializați în programul de proiectare MiTek Pamir.

PLANȘEE POSI-FLOOR

ECONOMIE

POSI JOIST oferă performanțe superioare, flexibilitate și economie de material lemnos comparativ cu alte tipuri de grinzi pentru planșeu. De asemenea, instalarea conductelor de ventilație este rapidă și mult mai simplă, reducând astfel costurile forței de muncă și timpul petrecut pe șantier.

Grinzi POSI JOIST: Performanțe superioare
Grinzile Posi sunt produse în fabrică, într-un mediu industrial care permite controlul calității. Acestea sunt concepute, calculate și realizate conform particularităților proiectului, iar asamblarea lor este rapidă și exactă. Datorită performanței lor, adesea elimină pereții portanți interiori, reducând și mai mult costul total al construcției.

PLANȘEE POSI-FLOOR

PERFORMANȚĂ

Fiind produse în sistem industrializat, grinzile Posi permit realizarea etajelor în timp record.

Designul grinzilor Posi facilitează electricienilor și instalatorilor să lucreze convenabil, fără lucrări de remediere în cazul unei defecțiuni la instalația electrică, sanitară sau de aer condiționat.

Cu această soluție, proiectul este realizat mult mai repede, iar contractantul face economii substanțiale.

GRINZI POSI-JOIST

FLEXIBILITATE

Grinzile Posi au o gamă variată de întrebuințări în construcții, datorită versatilității dimensiunilor. Capetele grinzii pot fi ajustate, în cazul în care se vor întâmpina diferențe de lungimi pe șantier.

Grinzile Posi Joist sunt folosite la structura de rezistență a pereților, planșeelor și acoperișurilor tip terasă sau înclinate.

Proiectarea, calculul și detalierea grinzilor sunt extrem de simple cu ajutorul programului Pamir.

GRINZI POSI-JOIST

FERME DE MANSARDĂ POSI JOIST

Fermele POSI de Mansardă combină rezistența grinzii POSI-JOIST cu beneficiile fermei de mansardă de tip grindă cu zăbrele. Astfel rezultă planșeul POSI-FLOOR cu rezistență sporită, care nu vibrează.

Fermele POSI-ATIC sunt ideale pentru mansarde.
Cu ajutorul acestora clientul va beneficia de un spațiu locuibil generos comparativ cu cel al unei șarpante realizate în sistem clasic.

Grinzi Posi Strut

Grinzi Posi Strut

Grinzi Posi Strut

Grinzi Posi Strut

Grinzi Posi Strut

Grinzi Posi Strut

VIZUALIZAREA PROIECTELOR 3D DE PE ORICE SMART DEVICE